У початок

Секрети Євро-5: арештовано компоненти й присадки на нафтобазі «БРСМ»

Також є російською мовою

Державна фіскальна служба (ДФС) виявила в резервуарах нафтобази «БРСМ» у с. Переяславському (Київська область) компоненти і присадки для виготовлення моторних палив. Про це свідчить постанова Святошинського районного суду від 8 квітня 2020 р., якою він залишив у силі арешт на виявлену сировину.

Обшук нафтобази було санкціоновано Святошинським райсудом в кінці лютого 2021 р. з формулюванням «з метою відшукання і вилучення, зокрема, незаконно виготовлених підакцизних товарів (газу, бензину, дизельного пального) і неврахованих паливно-мастильних матеріалів».

Згідно з постановою, податківці виявили на нафтобазі 259 т продукту високоароматизованого установки каталітичного риформінгу (2707 50 90 00) та 82,5 т ефіру метил-трет-бутилового (МТБЕ) марки А (2909 19 90 20). Разом із компонентами також було заарештовано 185 т і 204 т нафтопродуктів, ідентифікованих як бензини А-95 і А-92 відповідно, а також 337 т продукту, позначеного як дизельне паливо.

Нафтопродукти заарештовано під час обшуків, проведених 3-4 березня. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження за фактами несплати податків і незаконного виготовлення підакцизних товарів, фігурантами якого є компанії групи «БРСМ»: ТОВ «БРСМ-Нафта», ТОВ «Євро Смарт Пауер» (код 42547705), ТОВ «Інтергеоком» (код 42447221), ТОВ «Катма Груп» (код 41775494) та інші.

Характерно, що в публічних коментарях офіційні представники «БРСМ-Нафти» заперечують зв'язок із цими компаніями і нафтобазою в Переяславському як такою.

Як раніше повідомляв enkorr, нафтобаза в Переяславському була найбільшому пунктом змішання бензину А-95 з метою подальшої реалізації в мережі «БРСМ», але в зв'язку з кримінальним переслідуванням і обшуками компанія була змушена змінити систему логістики, зробивши наголос на термінали в Гадячі (Полтавська обл .), Шепетівці (Хмельницька обл.) і Голованівському районі (Кіровоградська обл).

У рамках розслідування цього ж кримінального провадження в березні було проведено обшуки й вилучено пальне і документацію на столичній станції мережі «БРСМ-Нафта» по вул. Олени Теліги. Втім, ТОВ «Євро Смарт Пауер» вдалося домогтися скасування арешту на пальне.

Нагадаємо, квітневе дослідження Інституту споживчих експертиз, в об'єктиві якого опинився бензин А-92, показало перевищення норм вмісту сірки і бензолу в зразках SunOil і Мotto, а в пальному, закупленому на станціях «БРСМ» і SunOil, було виявлено сліди амінів – токсичної речовини, забороненої до використання в паливах не тільки в Україні, але і в Європі й США. У результаті інститут був змушений заявити про припинення програм маркетингової підтримки зазначених мереж.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти