У початок

СБУ затримала російського агента, який готував удари по нафтобазах (фото)

Служба безпеки України затримала агента російської ФСБ, який готував ракетні удари по підрозділах ЗСУ та об’єктах паливно-енергетичного комплексу в Київській і Чернігівській областях. Про це повідомляє  пресслужба СБУ.

За даними слідства, серед основних цілей ворога були військові аеродроми й підрозділи ППО, а також нафтопереробні заводи, паливні склади та ключові енергогенеруючі підприємства.

Щоб отримати координати об’єктів, фігурант об’їжджав місцевість і приховано фіксував потрібні йому локації на камеру свого телефону.

Отримані відомості він передавав кадровому співробітнику управління ФСБ у Москві й Московській області.

Як зазначили правоохоронці, Служба безпеки задокументувала кожен крок злочинних дій ворожого агента й затримала його, коли фігурант проводив дорозвідку поблизу локації українських військ у Київській області.

Також СБУ провела додаткові заходи для убезпечення стратегічно важливих об’єктів України.

За даними кіберфахівців Служби безпеки, фігурант потрапив у поле зору агресора через антиукраїнські коментарі, які публікував на прокремлівських Telegram-каналах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, наприкінці червня СБУ затримала агента фсб, який готував ракетно-дронові удари рф по прифронтовому Запоріжжю. Він цікавився місцевими базами паливно-мастильних матеріалів.

Як повідомляв enkorr із посиланням на Консалтингову групу «А-95», з початку повномасштабного вторгнення російська армія атакували понад 50 нафтосховищ і нафтопереробних об'єктів на всій території України, близько десяти з яких — цього року.  Лише у червні ОККО втратила дві нафтобази, попередня сума збитків оцінюється у $8,5 млн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти