У початок

Німеччина наближається до рішення щодо російських нафтових активів

Німеччина наближається до рішення про те, що робити з місцевими підрозділами російської нафтової компанії «роснєфть», які уряд конфіскував два роки тому після вторгнення москви в Україну. Про це повідомляє Bloomberg.

Майбутнє активів визначиться найближчим часом, повідомив журналістам 8 липня урядовий чиновник, знайомий із цим питанням. Контрольований державою російський енергетичний гігант домовився з Німеччиною на початку 2024-го спробувати знайти покупця для своїх місцевих дочірніх компаній, але крайній термін для цього спливає через два місяці.

За словами людей, знайомих з обговореннями, дві-три зацікавлені сторони почали обговорювати можливі інвестиції. Переговори про можливу покупку Rosneft Deutschland і RN Refining & Marketing GmbH вже вели в Берліні, додали люди, які побажали не називати імені, оскільки справа приватна.

Прессекретарі міністерства економіки Німеччини та Rosneft Deutschland відмовилися від коментарів.

У вересні 2022 року, в розпал енергетичної кризи, Німеччина передала місцеві підрозділи «роснєфті» під тимчасову опіку, яку з тих пір тричі продовжували. Угода, яка завершилася в березні, дозволила компанії знайти власних покупців для компаній, уникнувши при цьому націоналізації. Такий варіант не знімається, оскільки частина трипартійної коаліції канцлера Олафа Шольца підтримує такий крок.

Підрозділи «роснєфті» мають акції в трьох нафтопереробних заводах у Німеччині, зокрема PCK Raffinerie GmbH у Шведті поблизу Берліна, який два роки тому був відключений від постачань російської нафти.

Заступник міністра економіки Німеччини Міхаель Кельнер заявив журналістам, що нафтопереробний завод PCK не повернеться під контроль росії. Він не уточнив, наскільки просунулися переговори «роснєфті» із зацікавленими сторонами і чи віддасть перевагу польському покупцеві акцій.

«Для мене важливо, щоб ми створили структуру власності, щоб мати надійну основу нафтопереробного заводу в довгостроковій перспективі», — сказав Кельнер.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти