У початок

СБУ в Кременчуці: менеджменту «Укртатнафти» готують підозри

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора готується повідомлення про підозру менеджменту одного найбільших нафтопереробних заводів в ухиленні від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів. Про це йдеться у повідомлені прес-служби СБУ.

«Співробітники СБУ і Бюро економічної безпеки перевіряють інформацію про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов’язкового акцизного збору за 2022 рік», — йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що окремо перевіряється інформація щодо можливих порушень для збільшення прибутку під час виготовлення пального.

В СБУ не повідомляють, що йдеться саме про ПАТ «Укртатнафта», але з огляду на фотографії, опубліковані силовиками, вони зараз перебувають на території  Кременчуцького НПЗ.

«Співробітники СБУ здійснюють превентивні заходи, аби не допустити дестабілізації роботи одного з найбільших нафтопереробних заводів України і забезпечити його передачу до державної власності у робочому стані», — зазначили в прес-службі СБУ.

У прес-службі БЕБ додали, що перевіряють інформацію щодо ухилення від сплати податків керівництвом одного з найбільших нафтопереробних заводів України. Наголошується, що у протиправній схемі також задіяно групу підприємств, які постачають паливно-мастильні матеріали. Їхнім власником є один із найбагатших олігархів України.

«Слідством встановлено, що протягом 2019-2022 років службові особи кількох підприємств ймовірно занизили податкові зобов’язання з акцизного податку. Зокрема приховували й не відображали у податковій і бухгалтерській звітності фінансово-господарські операції. За інформацією БЕБ, ухилення від сплати податків може становити понад 700 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Наразі в офісних приміщеннях і на нафтопереробному заводі проводяться санкціоновані обшуки з метою отримання документальної доказової бази й унеможливлення знищення предметів і документів, які підтверджують ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, днями було проведено засідання Ставки верховного головнокомандувача, після якого Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій, емітентом яких є ПАТ «Укрнафта» і  ПАТ «Укртатнафта».

Як повідомляв enkorr із посиланням на заяву «Укрнафти», починаючи з 20.00 8 листопада роботу центрального офісу компанії було заблоковано озброєними людьми.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти