У початок

Unimot збільшила продаж пального у III кварталі 2022 року

У III кварталі група Unimot зафіксувала дохід обсягом 3,79 млн злотих, що означає зростання на 81,3% порівняно з аналогічним періодом торік, повідомляє сайт компанії.

У свою чергу, ключовий показник EBITDA, скоригований на оцінку обов’язкових запасів рідкого і газоподібного палива, склав 124 млн злотих. У підсумку він був більш ніж у десять разів вищий, ніж рік тому.

Значний вплив на зростання прибутку мало збільшення на 21%, до 492 тис. куб. м, обсягів реалізації дизельного пального, бензину і біопалива. Обсяги продажу скрапленого газу зросли на 30%, до 68 тис. тонн. Покращенню результатів діяльності польської компанії сприяв підвищений попит як на внутрішньому рину, так і з боку українських споживачів.

Крім того, внаслідок організаційних змін було продано частину обов’язкового запасу палива, що сприяло створенню 23 млн злотих скоригованої EBITDA. На результати Unimot також значно вплинули триваюча війна в Україні і, як наслідок, висока невизначеність на світових ринках, наслідки санкцій, запроваджених проти білорусі й росії, а також проблеми з логістикою.

«Одним із ключових заходів у відповідь на логістичні виклики, які виникли після початку війни в Україні, стала закупівля нових залізничних цистерн загальною місткістю понад 8 тис. куб. м, призначених для транспортування дизельного пального й бензину. Придбані вагони стануть значним доповненням до логістичної бази групи Unimot і будуть використовуватися в першу чергу групою, а також, якщо це можливо, будуть доступні зовнішнім особам», — каже Адам Сікорські, президент групи компаній.

Він додає, що розвиток власних залізничних ресурсів дасть групі змогу підвищити ефективність торгівлі рідким паливом. Компанія Unimot здійснює реалізацію дизельного пального з терміналів, що розташовані у Малашевичах, Волі-Жендзінській і Радзьонкуві.

За даними консалтингової групи «А-95», у III кварталі 2022 року обсяги продажів Unimot в Україну склали 28 тис. тонн дизельного пального й 1,9 тис. тонн скрапленого газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти