У початок

Ціни на нафту продовжують зниження, Brent біля $94,6 за барель

Нафтові котирування продовжують опускатися в середу на тлі побоювань щодо попиту на паливо у Китаї.

Січневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:34 за Києвом здешевшали на $0,73 (0,77%) – до $94,63 за барель. Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,73 (0,82%) – до $88,18 за барель. 

Напередодні Brent здешевшала на 2,6%, ціна WTI упала на 3,1%.

Нафтовий ринок активно виріс минулого тижня на чутках, що влада Китаю може пом'якшити свою політику «нульової терпимості» до коронавірусу, що передбачає жорсткі обмежувальні заходи, що негативно впливають на зростання економіки і попиту на пальне. Однак у вихідні офіційні особи спростували ці чутки.

Також трейдери чекають на щотижневі дані про запаси палива в США, які буде опубліковано в середу о 18:30 за київським часом.

Звіт Американського інституту нафти (API), опублікований напередодні ввечері, зазначив зростання запасів нафти за підсумками минулого тижня на 5,6 млн барелів. Запаси бензину, за даними API, зросли на 2,6 млн барелів, дистилятів — скоротилися на 1,8 млн барелів.

«Розмови про відкриття китайської економіки відійшли на другий план, і разом зі значним зростанням запасів у США, що сигналізує про послаблення попиту на паливо, побоювання рецесії знову повернулися на ринок у повному обсязі», — зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти