У початок

СБУ арештувала активи «БНК Україна» на 20 млн грн

Служба безпеки України (СБУ) ініціювала арешт активів білоруської паливної компанії, що причетна до фінансування агресії рф. Про це повідомляє прес-служба СБУ у Рівненській області.

«Серед арештованих активів – корпоративні права і банківські рахунки загальною вартістю майже 20 млн грн», — йдеться у повідомлені.

За даними Служби безпеки, ця мережа спеціалізується на гуртовій торгівлі різними видами палива. За останній рік вона експортувала в Україну товарів на майже 20 млрд грн. Компанія мала серед засновників білоруські державні підприємства, закуповувала сировину в рф і сплачувала податки в бюджети обох країн.

«Зважаючи на це, мережа має безпосереднє відношення до фінансування агресії рф проти України», – зазначили в СБУ.

Усі арештовані активи передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Викриття й документування злочинної діяльності проводилося співробітниками СБУ у межах кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Подільська окружна прокуратура м. Києва.

У силовій структурі не називають компанію, на активи якої накладений арешт. Проте обсягам постачань нафтопродуктів, який називають в СБУ,  відповідає тільки одна працююча в Україні білоруська паливна компанія — «БНК-Україна».

Довідка enkorr

«БНК-Україна» було засновано 2009 року. На різних етапах діяльності роль компанії змінювалася, і сьогодні вона більше виконує сервісну функцію, сприяючи імпортерам білоруських нафтопродуктів. У 2021 році через «БНК-Україна» було імпортовано1570 тис. т ДП, 670 тис. т бензинів і 27 тис. т реактивного пального.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти