У початок

Саудівська Аравія виділила $10 млн на подолання кризи біля берегів Ємену

Саудівська Аравія виділила $10 млн для запобігання великій екологічній катастроі біля берегів Ємену через загрозу розливу нафти з танкера Safer. Про це повідомили у Центрі гуманітарної допомоги і гуманітарних операцій ім. короля Салмана, передає ANGI.

Ер-Ріяд завжди підтримував зусилля ООН із запобігання потенційним економічним, людським і екологічним загрозам у зв'язку з ситуацією навколо танкера Safer та наслідками розливу нафти, який може спричинити велику екологічну й морську катастрофу, зазначили у центрі.

У повідомленні йдеться, що танкер загрожує не тільки узбережжю Червоного моря, але й міжнародному рибальству та судноплавству, а також ввезенню продовольства, палива і життєво важливих товарів у Ємен.

Нафтоналивне судно Safer стоїть на якорі поблизу порту «Рас-Іса» з 2015 року. За даними уряду Ємену, у його резервуарах міститься 1,14 млн барелів сирої нафти. Через отруйні пари, що постійно утворюються, в замкнутому просторі створюються умови для потужного вибуху, який може прогриміти будь-якої миті. За оцінками фахівців, у разі вибуху або утворення будь-якого розлому в корпусі корабля нафта, що розлилася, пошириться по всьому Червоному морю — до Суецького каналу на півночі й Ормузької протоки на півдні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти