У початок

Saudi Aramco знизила ціни на нафту для Азії й підвищила для Європи — Bloomberg

Нафтогазова держкомпанія Саудівської Аравії Saudi Aramco знизила грудневі відпускні ціни на нафту для країн Азії, для США зберегла, а для Європи в основному підвищила, повідомляє агентство Bloomberg.

«Для Азії Aramco знизила ціни на «середні» й «важкі» сорти нафти до найнижчого рівня щонайменше за дев'ять місяців. Компанія в основному підвищила ціни для європейських покупців, яким може стати важко знайти альтернативні постачання після введення майже повного ембарго на імпорт з росії», — повідомляє агентство.

Так, для Азії вартість нафти сорту Super Light було залишено без змін, Extra Light — підвищено на 0,1 долара за барель, Light — знижено на 0,4 долара, Medium — знижено на 0,8 долара, Heavy — знижено на 1,2 долара.

Для північно-західної частини Європи для нафти сорту Extra Light ціни було підвищено на 0,7 долара за барель, для Light і Heavy – на 0,8 долара, а для Medium – залишено без змін. Для Середземномор'я ціни на всі сорти було підвищено: для Extra Light і Light – на 0,5 долара, для Medium – на 0,2 долара. А для США ціни на всі марки залишились без змін, повідомляє агентство.

«Фізичні ринки дуже напружені, а паперові ринки оцінюють погані економічні новини й ризики рецесії», — описав агентству ситуацію генеральний секретар Міжнародного енергетичного форуму Джо Мак-Монігл (Joe McMonigle).

Saudi Aramco — національна нафтогазова компанія Саудівської Аравії, її засновано 1933 року. Компанія представлена ​​на трьох основних світових енергетичних ринках: Азії, Європи й Північної Америки. Штат перевищує 70 тисяч людей.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти