У початок

Кабмін скасував конкурсний відбір очільника «Нафтогазу»

Кабінет міністрів скасував проведення конкурсного відбору голови правління НАК «Нафтогаз України» й уніс зміни в статут компанії. Про це йдеться у постановах уряду №№1233, 1234 від 3 листопада.

Зокрема постанова №1234 вносить зміни в постанову Кабміну «Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки». Так, порядок відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки не застосовуватиметься для відбору кандидатів (кандидатур) на посаду голови правління «Нафтогазу».

Водночас постановою №1233 внесено зміни у статут компанії. Так, наглядовій раді надається право ухвалювати рішення шляхом заочного голосування (опитування). У такому разі рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість кількісного складу членів наглядової ради.

При цьому у статуті залишається положення про призначення голови правління зборами акціонерів за поданням наглядової ради.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 3 листопада офіційно призначив ексміністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова головою правління НАК «Нафтогаз України». Раніше того ж дня Верховна Рада підтримала відставку Чернишова з посади міністра, за його звільнення проголосували 279 нардепів.

Нагадаємо, 1 листопада Кабмін звільнив Юрія Вітренка з посади голови правління НАК «Нафтогаз України».

У свою чергу в Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) зазначили, що призначення Чернишова керівником НАК «Нафтогаз України» незаконне, оскільки порушує закон «Про запобігання корупції».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти