У початок

Британія заборонить транспортування російської нафти, проданої за ціною, вищою від цінової стелі

Уряд Великобританії підготував законопроєкт про заборону послуг із транспортування російської нафти з 5 грудня, якщо нафту продано за ціною, вищою від встановленої стелі. Про це повідомляє сайт Кабінету міністрів.

«Новий законопроєкт, представлений сьогодні, завадить країнам використовувати британські служби для транспортування російської нафти, якщо вона не куплена за ціною, що відповідає або нижча за стелю цін на нафту, встановлену Коаліцією стелі цін (Price Cap Coalition): G7 і Австралії», — йдеться в прес-реліз.

В уряді очікують, що заходи щодо сирої нафти набудуть чинності 5 грудня, а щодо переробленої нафти – з 5 лютого 2023 року, одночасно з аналогічними заходами Євросоюзу.

У вересні G7 схвалила план запровадження стелі цін на російську нафту, розраховуючи обмежити прибутки російського бюджету від продажу енергоресурсів. З 5 грудня західні компанії зможуть обслуговувати й страхувати танкери з російською нафтою по всьому світу, отримуючи звільнення від ембарго, лише в тому разі, якщо вона закуповується за ціною, нижчою за певний рівень. Аналогічні обмеження для нафтопродуктів набудуть чинності з 5 лютого 2023 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти