У початок

Saudi Aramco постачить повний обсяг нафти на НПЗ Північної Азії у грудні

Saudi Aramco повідомила щонайменше чотирьох покупців у Північній Азії про постачання повного контрактного обсягу сирої нафти у грудні, сказали Reuters джерела, обізнані з цим питанням.

Найбільший експортер нафти підтвердив у неділю, що продовжить додаткове добровільне скорочення на 1 млн барелів на день (б/д), що призведе до видобутку близько 9 млн б/д у грудні.

Але нафтопереробні заводи (НПЗ) в Китаї, найбільшому покупці саудівської сирої нафти, дещо скоротили свій номінований обсяг на грудень, загалом склавши близько 46 млн барелів, порівняно з приблизно 47 млн барелів у листопаді й приблизно 50 млн барелів у жовтні, повідомили торгові джерела.

Нижча номінація відбулася через те, що китайські нафтопереробники скорочують обсяги переробки через зниження рентабельності й нестачу квот на експорт продукції, що перешкоджає заводам збільшувати виробництво до кінця 2023 року.

Saudi Aramco зберегла грудневу офіційну ціну продажу (OSP) своєї флагманської сирої нафти Arab Light для азіатських клієнтів без змін порівняно з попереднім місяцем, призупинивши п’ятимісячний цикл підвищення цін і залишившись на найвищому рівні цього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти