У початок

Saudi Aramco планує збільшити експортні потужності на 3 млн бар./д до 2030 року

Saudi Aramco заявила, що націлена на збільшення потужностей експорту нафти на 3 мільйони барелів на день до кінця цього десятиліття завдяки поступовим нафтогазовим проєктам у країні й заміні рідкого палива.

Як повідомляє Upstream Online, виконавчий директор Амін Насер заявив під час аудіотрансляції в понеділок, що компанія прагне вивільнити додаткові барелі нафти для експорту в найближчі роки.

Насер зазначив, що до 2027 року 1 млн барелів на добу (б/д) додаткового обсягу видобутку сирої нафти буде отримано від поточної програми розширення потужностей Aramco, а ще 1 млн б/д буде отримано від «використання додаткового газу в комунальному секторі», який зараз використовується як рідина.

Він також заявив, що робота з розширення газовидобувних потужностей Aramco принесе додаткові «ШФЛУ і конденсат», вивільнивши ще 1 млн б/д до 2030 року.

«Тож насправді, якщо ви подивитеся на це… 3 млн б/д (додаткових нафтових потужностей) будуть використані», – сказав він.

Однак Насер зазначив, що з погляду проєктів розширення потужностей «наразі немає урядового мандату виходити за межі 13 млн б/д».

Заява Насера повторила подібне зауваження спадкоємного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана минулого року про те, що країна не матиме жодних додаткових потужностей для збільшення видобутку нафти понад 13 млн б/д.

«Королівство оголосило про збільшення рівня своїх видобувних потужностей до 13 млн б/д, після чого королівство не матиме жодних додаткових потужностей для збільшення видобутку», — сказав спадкоємний принц торік.

Наразі Саудівська Аравія має потужність видобутку нафти в 12 млн б/д, яку планує збільшити на 1 млн б/д до 2027 року за допомогою низки додаткових проєктів на шельфі й на суші.

Країна також значно розширює свої газовидобувні потужності завдяки масштабній програмі нетрадиційного газу Джафура вартістю понад $100 млрд і має на меті досягти 50% зростання видобутку газу до 2030 року.

Саудівська Аравія вважає, що інвестиції у викопне паливо слід продовжувати «протягом наступних двох десятиліть, щоб задовольнити зростаючий глобальний попит», що вимагає колективних зусиль ключових світових виробників.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти