У початок

Уряд Австралії веде перемовини щодо місцевого заводу з виробництва водню

Міністр торгівлі та інвестицій Нік Чемпіон зустрівся з Trafigura – власниками компанії Nyrstar, оператора мультиметалургійного виробництва в Порт-Пірі – у Сінгапурі, щоб обговорити плани щодо заводу з виробництва водню в Південній Австралії, повідомляє видання Manufacturers.

Trafigura — одна з найбільших у світі компаній, що займаються торгівлею фізичними товарами, вона співпрацює з Nyrstar і урядом Південної Австралії, щоб досліджувати можливості розвитку заводу з виробництва «зеленого» водню в комерційних масштабах у Порт-Пірі.

Запропонований проєкт може принести державі величезні економічні вигоди, включно з робочими місцями у виробництві водню.

Повномасштабна установка вироблятиме 100 тонн «зеленого» водню на день з електролізера потужністю 440 МВт, що дозволить їй задовольнити як експортні, так і внутрішні потреби в постачанні.

Кисень, який утворюється під час виробництва водню, використовуватиметься плавильним заводом Nyrstar Port Pirie, а 100-відсоткова відновлювана електроенергія використовуватиметься для роботи електролізера проєкту, що сприятиме декарбонізації джерела живлення існуючого об’єкта.

Уряд штату Південна Австралія прискорив інженерний дизайн переднього плану для проєкту за рахунок гранту обсягом $2,5 млн від Фонду робочих місць та економічного зростання.

Чисте нульове майбутнє вимагає значного збільшення виробництва й переробки алюмінію, міді й цинку для будівництва вітрових і сонячних електростанцій та підтримки іншої критичної інфраструктури.

Потужний ресурсний сектор і провідний у світі завод з переробки свинцю, цинку й міді, що базується у Порт-Пірі, надають Південній Австралії можливість отримати вигоду від зростаючого світового попиту на енергетичні перехідні метали за рахунок збільшення експорту і переробки.

Розробляючи свою Стратегію критичних корисних копалин, уряд штату співпрацює з Nyrstar в напрямі можливостей для Порт-Пірі досліджувати подальші видобутки критичних корисних копалин.

«Ми прагнемо співпрацювати з великими інвесторами в Південній Австралії, щоб забезпечити шляхи для отримання кардинальних економічних переваг», — сказав Чемпіон.

«Південна Австралія вже є лідером у сфері відновлюваних джерел енергії й перебуває на шляху до того, щоб стати світовим лідером у сфері «зеленого» водню. Це проєкти, які створять робочі місця для жителів Південної Австралії за різними спеціальностями як на короткий, так і на довгостроковий період».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти