У початок

З «Піт-Лейн» ми сиділи в одному бізнес-центрі – власник «Паралелі»

Також є російською мовою

Власник компанії «Нафтаінвест 2020», яка придбала мережу АЗК «Паралель», Олександр Дубінін спростував інформацію про будь-які зв'язки з ПК «Піт-Лейн». Про це він заявив в інтерв'ю виданню UBR.ua.

«Можу з упевненістю сказати, що компанією, яка запропонувала найкращі умови покупки, стала «Нафтаінвест 2020», яка не має відношення до «Піт-Лейн». Це різні компанії, з різними керівниками, різними бенефіціарами», – прокоментував Дубінін.

«Мені стало цікаво, чому придбання мережі пов'язують з ПК «Піт-Лейн»: якщо подивитися у відкритих джерелах, то компанія перебувала раніше в тому ж бізнес-центрі. Можливо, тому хтось і дійшов такого висновку, що «Піт-Лейн» є покупцем паливного бізнесу. Та якщо якісь компанії знаходяться або раніше перебували в одному бізнес-центрі, це не робить їх пов'язаними між собою. Це звучить навіть трохи абсурдно: зайдіть у будь-який бізнес-центр – подивіться, скільки там сидить різних компаній. Зокрема й конкурентів», – прокоментував він.

Дубінін не став розкривати інформацію про суму угоди, а також не повідомив конкретику про рід своєї діяльності й джерело походження коштів.

«У мене вже є успішний бізнес, який задіяно у виробництві товарів світових брендів. Але з реалізацією ідеї придбання такого великого активу як «Паралель» мені допомогли не тільки власні фінанси, а й система банківського кредитування. Було докладено багато зусиль, щоб банк погодився «підставити своє плече» для реалізації мого інвестиційного проекту», – зазначив Дубінін.

Системи публічного доступу до інформації про юридичних осіб не містять інформації про Олександра Дубініна як менеджера чи власника будь-якого підприємства, крім «Нафтаінвест 2020».

Як раніше повідомляв enkorr, про придбання «Паралелі» власниками мережі «Піт-Лейн» стало відомо від учасників ринку ще за два місяці до оголошення про угоду. Інформація про перетин юридичних адрес з'явилася після оголошення, коли став відомий формальний покупець – «Нафтаінвест 2020». Її зареєстровано за адресою вул. Провіантська, 3, приміщення 124 в Києві, де до 17 грудня 2018 р. розташовувалося ТОВ «Паливна компанія «Піт-Лейн».

Нині «Піт-Лейн» зареєстровано на вул. Набережно-Хрещатицькій, 7-А в Києві. Примітно, що ця ж адреса вказувалася як юридична для «Нафтаінвест 2020» до переїзду на вул. Провіантську, 3.

За інформацією учасників ринку, «Нафтаінвест 2020» викупила «Паралель» за $33 млн, що в півтора раза вище, ніж упродовж останніх двох років пропонували інші претенденти. За тими ж даними бенефіціарами покупця є колишні чиновники з Донецька.

Група Ріната Ахметова SCM продала належну їй мережу автозаправних станцій «Паралель» компанії «Нафтаінвест 2020». Згідно з даними Youcontrol, «Нафтаінвест 2020» було створено 9 липня 2020 р.. Кінцевим бенефіціаром компанії є Олександр Дубінін. Статутний капітал підприємства – 7,5 млн грн.

Довідка enkorr

Нині пальне під ТМ «Паралель» реалізують 60 АЗК і АЗС в Дніпропетровській і Запорізькій областях, а також на підконтрольній Україні частині Донецької й Луганської областей. Крім того, компанія продає нафтопродукти у великому й дрібному гурті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти