У початок

Ryanair придбала першу партію екологічно чистого авіаційного палива у OMV

Ryanair, найбільша європейська авіакомпанія, 19 жовтня придбала 500 тонн екологічно чистого авіаційного палива (SAF) у OMV, міжнародної інтегрованої нафтогазової й хімічної компанії. Ця угода заощадить понад 1 250 тонн викидів CO2 (еквівалент приблизно 100 рейсам Ryanair з Дубліна до Відня). Про це повідомляється на сайті авіакомпанії.

Ця купівля – продовження меморандуму про взаєморозуміння, укладеного між компаніями торік, який надає Ryanair унікальний доступ для придбання до 160 тис. метричних тонн SAF у OMV до 2030 року.

Сьогоднішнє оголошення демонструє постійну відданість Ryanair досягненню мети використання SAF у 12,5% до 2030 року, а також прагнення авіакомпанії й OMV досягти нульових викидів до 2050 року. Ryanair вже значно просунувся в цих зобов’язаннях, співпрацюючи з Трініті-коледжем Дубліна, щоб відкрити Ryanair Sustainable Aviation.

Research Centre інвестує $22 млрд у свій флот «Gamechanger», який скорочує викиди CO2 на 16%, а також інвестиції обсягом $40 млрд у 300 літаків Boeing 737 MAX-10, які зменшують викиди CO2 на 20% і перевозять на 21% більше пасажирів.

OMV також впроваджує численні заходи для досягнення своїх амбітних стратегічних цілей сталого розвитку, причому SAF є істотним внеском у цю трансформацію. OMV прагне стати регіональним лідером у постачанні SAF.

«SAF відіграє ключову роль у нашій стратегії декарбонізації Pathway to Net Zero, згідно з якою ми взяли на себе зобов’язання збільшити використання SAF протягом наступних років — зобов’язання, що ця угода з OMV допоможе просуватися далі. OMV – ключовий партнер Ryanair в Австрії, Німеччині й Румунії, і ми з нетерпінням чекаємо на розвиток цього партнерства як найбільшої групи авіакомпаній Європи», — каже керівник відділу сталого розвитку Ryanair Стівен Фіцджеральд.

«Ми будуємо бізнес, що розвивається, для Sustainable Aviation Fuel, щоб підтримати шлях галузі до більш сталого майбутнього. Ми пишаємося нашим партнерством із Ryanair, яке дозволяє обом компаніям використовувати свій досвід у просуванні використання SAF. Це полегшує перехід до використання більш стійких форм енергії й допомагає зменшити вплив авіації на клімат», — зазначив Мартійн ван Котен, виконавчий віце-президент OMV з палива та сировини.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти