У початок

BP веде перемовини про передачу газового родовища Yakaar-Teranga Kosmos

BP Plc веде перемовини щодо виходу з газового родовища Якаар-Теранга в Сенегалі, що передасть управління ресурсом Kosmos Energy Ltd. і збільшить державну частку, повідомляють джерела, знайомі з ходом перемовин.

Родовище визначено як джерело палива для проєктів Сенегалу з виробництва електроенергії з газу, що допоможе збільшити електрифікацію в західноафриканській країні й знизити ціни на пальне. Є також потенціал для експорту в регіоні.

Yakaar-Teranga, яка включає відкриття, вперше зроблені 2016 року, більше не вписується в стратегію BP, що призвело до дискусій про вихід з активу, сказали джерела на умовах анонімності, оскільки інформація не публічна. Petrosen, державна нафтова компанія Сенегалу, може збільшити свою частку в проєкті шляхом перегляду перемовин, уточнило одне з джерел.

Африканські країни вказали на потребу розв’язання проблеми енергетичної бідності, оскільки 600 млн людей на континенті не мають доступу до електроенергії. Європа також усе більше шукає газ із континенту, щоб замінити російські постачання.

Міністерство нафти та енергетики Сенегалу не відразу відповіло на запит про коментар. Представники Kosmos також не відразу відповіли на запит про коментар. ВР відмовилася від коментарів.

Очікується, що наступного року буде досягнуто комерційного видобутку більшої газової розробки двох компаній Greater Tortue Ahmeyim, яка проходить через морський кордон Сенегалу й Мавританії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти