У початок

Нафта прискорила падіння, Brent – біля $90,3 за барель

Ціни на нафту прискорили падіння вдень у четвер після пом'якшення Сполученими Штатами санкцій проти нафтогазового сектора Венесуели.

Вашингтон ухвалив рішення зняти на шість місяців обмеження на угоди з венесуельськими нафтою і газом після укладання Каракасом угоди з опозицією, яка готує ґрунт для проведення нових президентських виборів у країні, повідомив Мінфін США.

Призупинення дії американських санкцій, за оцінками експертів, може призвести до збільшення видобутку нафти Венесуелою на 200 тис. барелів на добу (б/д).

Вартість грудневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 14:32 за київським часом у четвер становить $90,34 за барель, що на $1,16 (1,27%) нижче, ніж на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) здешевшали на 14:27 за Києвом на $0,97 (1,1%), до $87,35 за барель. Термін обороту цих контрактів спливає із закриттям ринку у п'ятницю. Ф'ючерси, що активно торгуються на грудень, втрачають у ціні $1 (1,15%) і коштують $86,27 за барель.

Напередодні ціни на нафту збільшилися до максимумів за два тижні у зв'язку з ескалацією конфлікту на Близькому Сході. Підйому ринку також сприяли дані про падіння запасів нафти у Штатах.

Як повідомляв раніше enkorr, згідно зі щотижневою доповіддю Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 13 жовтня, скоротилися на 4,5 млн барелів. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, в середньому очікували їх зниження лише на 30 тис. барелів.

Товарні запаси бензину зменшилися на 2,4 млн барелів, дистилятів – на 3,2 млн барелів. Аналітики в середньому прогнозували зниження резервів бензину на 800 тис. барелів, дистилятів – на 900 тис. барелів.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зменшилися за тиждень на 758 тис. барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти