У початок

Рух вантажівок на кордоні зі Словаччиною розблоковано

Станом на ранок 22 листопада українсько-словацький кордон розблоковано, вантажівки пропускають у звичайному режимі. Про це повідомила речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська, передає «Укрінформ».

«КПП «Ужгород-Вишнє Немєцьке» розблоковано з 24 години ночі. Митниця працює в штатному режимі, за минулу добу тут оформлено на в'їзд 173 вантажівки, на виїзд – 104», – сказала вона.

За її даними, станом на зараз у черзі на в'їзд очікують 400 фур з боку Словаччини.

Як повідомлялося, 21 листопада на території Словаччини місцеві перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке» на кордоні з Україною.

Перед тим словацькі автоперевізники вже перекривали зазначений міжнародний перехід для вантажного сполучення. Тоді вони заявляли, що якщо Єврокомісія не врегулює запровадження дозволів на перевезення для українських вантажівок, то вони також долучаться до акції протесту на невизначений термін, мотивуючи тим, що європейські компанії не можуть із ними конкурувати.

Раніше Спілка автоперевізників Словаччини (UNAS) погрожувала заблокувати перетин кордону зі словацької сторони для українських перевізників, якщо Єврокомісія не скасує «транспортний безвіз» з Україною.

Нагадаємо, з 6 листопада польські перевізники почали страйк і блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Зокрема заблоковано рух вантажного транспорту у напрямку трьох найбільших пунктів пропуску «Корчова-Краківець», «Гребенне-Рава Руська» й «Дорогуськ-Ягодин».

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд у Євросоюз для українських перевізників і покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планується терміном на два місяці.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти