У початок

російський трейдер Litasco розширює діяльність у Мексиці

Трейдинговий підрозділ «лукойлу» Litasco SA починає операції в Мексиці, оскільки нафтовий гігант шукає нові ринки для російських нафтопродуктів, які перебувають під широкомасштабними санкціями.

Як повідомляє Bloomberg, Litasco найняла трейдера нафтопродуктів Юрія Каррено для свого нового офісу в Мехіко, зі слів джерел, які знають ситуацію. Каррено, який раніше 25 років працював старшим трейдером бензину в торговому відділі PMI Petroleos Mexicanos, почав роботу в липні, повідомили джерела, які побажали не називати їхніх імен, обговорюючи внутрішні справи.

Експансія в Мексику, яка є найбільшим імпортером палива в Латинській Америці, відкриє новий ринок для російського палива, яке перебуває під санкціями країн G-7 після розпочатої росією повномасштабної війни в Україні. У той час як Мексика імпортувала пальне з росії лише один раз із початку війни, російські постачання вторгаються в Латинську Америку. Бразилія імпортує рекордні обсяги дизельного пального з країни. Аргентина також купує нафту й дизпальне.

У разі успіху ці зусилля можуть призвести до того, що росія витіснить США як головного постачальника палива для Мексики. Зараз США постачають 90% бензину й ДП, імпортованого Мексикою. За даними Консалтингової групи «А-95», щомісяця з американських НПЗ в Мексику експортується понад 2 млн тонн автобензинів, дизпального й авіаційного палива.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти