У початок

російські нафтові танкери змінять перестраховика — Reuters

російська національна перестрахувальна компанія (РНПК) стала основним перестраховиком російських суден, зокрема танкерів «радкомфлоту». Про це із посиланням на джерела повідомляє Reuters.

Зазначається, що для доставки нафти морськими танкерами велике значення має страхування. Після запровадження антиросійських санкцій західні страхові компанії відмовилися надавати послуги страхування танкерам, які перевозять російську нафту. Таким чином, ще до введення різних санкцій було завдано потужного удару по торгівлі російською нафтою.

Функції більшості зарубіжних компаній, що відмовилися страхувати танкери з російською нафтою, взяла на себе російська національна перестрахувальна компанія (РНПК), власником якої є «центробанк».

Хоча поява нової перестрахувальної компанії на ринку викликає сумніви у багатьох покупців, оскільки російська нафта зараз продається зі значною знижкою до $30 за барель, вони схильні визнавати російську страховку.

Послугами РНПК користується як «совкомфлот», так і велика кількість грецьких компаній. Також послугами РНПК зацікавилася Індія. ЦБ збільшив гарантований капітал РНПК з 37 до 750 млрд руб, хоча один з експертів, опитаних Reuters, заявив, що і цієї суми може не вистачити, так як РНПК надає дуже широкий спектр послуг.

Нагадаємо, РНПК було створено ЦП 2016 року у відповідь на західні санкції. Вона працює на ринку перестрахування ризиків бізнес-компаній, з якими відмовляються працювати іноземні компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти