У початок

Росіяни вдарили ракетами у Кременчуцький і Дрогобицький НПЗ

У ніч з 15-го на 16-е лютого росія поцілила ракетами у Кременчуцький і Дрогобицький нафтопереробні заводи.

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, у нафтопереробний завод у Кременчуці влучили ракети Х-22, які неможливо перехопити наявними засобами ППО.

«Сьогодні саме Х-22 ракети, 12 було випущено з 6 літаків у курській області. Це терористичні ракети. Це зброя, яка прирівнюється до терористичної, коли її випускають у мирні густонаселені міста», — заявив він.

Ігнат зазначив, що маса бойової частини ракети Х-22 близько 950 кг, а похибка влучання — 600 метрів. З його слів, ці ракети влучили у Павлограді й Кременчуці.

«Ці ракети влучили сьогодні у наші міста. Бачимо, що відбувається у Павлограді. І вибух на нафтопереробному заводі у Кременчуці. На жаль, маємо такі втрати», — сказав речник.

Ще три ракети, зі слів директора Консалтингової групи «А-95» Сергія Куюна, влучили у Дрогобицький НПЗ (Львівська область).

«Перший завод й так убитий попередніми 30+ ракетами, другий – стоїть уже біля 15 років. Зрозумійте вже, дефективні (росіяни — ред.), що цей ринок працює і забезпечує профіцитні постачання не тільки «без вас», але й без цих заводів. Ви програли!» — прокоментував експерт на своїй сторінці у Facebook.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти