У початок

Імпорт Індією нафти з росії у квітні-січні зріс на 384%

Апетит Індії до російської сирої нафти в січні зріс до небаченого рівня, оскільки нафтопереробники поспішили розкупити великі вантажі, доступні зі знижкою до інших сортів, повідомляє Times of India.

За даними Міністерства торгівлі цієї країни, імпорт Індії з росії підскочив приблизно в п’ять разів, до $37,31 млрд протягом квітня-січня поточного фінансового року через збільшення вхідних постачань сирої нафти з цієї країни.

У 2021-22 роках росія була 18-м найбільшим партнером Індії з імпорту, обсяг імпорту склав $9,86 млрд. 

росія стала четвертим за величиною джерелом імпорту Індії протягом 10-місячного періоду поточного бюджету.

Апетит Індії до російської сирої нафти в січні зріс до небаченого рівня, продовжуючи залишатися вищим за традиційних близькосхідних постачальників четвертий місяць поспіль, оскільки нафтопереробники поспішили розкупити великі вантажі, доступні зі знижкою до інших сортів.

З частки ринку в імпортному кошику Індії до початку повномасштабної війни, розв'язаної росією проти України, яка становила менше 1%, частка росії в імпорті Індії в січні зросла до 1,27 млн барелів на день (б/д), зайнявши 28%, згідно з даними Energy Cargo. 

Індія, третій за величиною імпортер сирої нафти у світі після Китаю й Сполучених Штатів, відмовляється від російської нафти, яка була доступна зі знижкою після того, як деякі компанії на Заході уникали її як засобу покарання москви за її вторгнення в Україну.

Дані міністерства показали, що імпорт з Китаю зріс приблизно на 9%, до $83,76 млрд, протягом квітня-січня цього фінансового року. Так само імпорт з ОАЕ зріс на 23,53%, до $44,3 млрд. Імпорт Індії з США за цей період зріс приблизно на 25%, до $42,9 млрд. 

Що стосується експорту, США стали основним пунктом призначення для індійських експортерів протягом 10-місячного періоду, на частку якого припадає 17,71% загального обсягу вихідних постачань країни за цей період.

Експорт до США зріс до $65,4 млрд проти $62,27 млрд протягом квітня-січня 2021-22 років. Експорт до ОАЕ зріс до $25,71 млрд протягом квітня-січня 2022-23 років проти $22,35 млрд за період минулого року.

Проте експорт до Китаю впав до $12,2 млрд за цей період проти $18,4 млрд у квітні-січні 2021-22 років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти