У початок

росія збільшила переробку сирої нафти до максимуму за два місяці – Bloomberg

російські нафтопереробні заводи підвищили обсяги переробки сирої нафти до найвищого рівня за дев’ять тижнів, оскільки сезон технічного обслуговування в країні наближається до кінця. Про це повідомляє Bloomberg.

Нафтопереробні підприємства рф переробляли 5,49 млн барелів на день (б/д) протягом тижня, що закінчився 14 червня, повідомляє джерело, знайоме з цим питанням. Це майже на 194 тис. б/д більше, ніж тижнем раніше, і це найвищий рівень переробки в країні з другої половини квітня, свідчать статистичні дані.

Постачання сирої нафти на росНПЗ разом з експортом морським транспортом залишаються ключовими показниками для спостерігачів нафтового ринку, які шукають підказки щодо рівня видобутку в росії після того, як уряд засекретив дані про видобуток на тлі західних санкцій. Країна пообіцяла скоротити видобуток на 500 тис. б/д, починаючи з березня, у відповідь на обмежувальні заходи, запроваджені Заходом, включно з обмеженням цін G-7 на продаж сирої нафти.

росія виконує свої скорочення в повному обсязі, неодноразово заявляв віце-прем'єр-міністр рф алєксандр новак, востаннє на зустрічі Організації країн-експортерів нафти та її союзників на початку червня у Відні. Однак потужний морський експорт і відновлення внутрішньої переробки сирої нафти ставлять під сумнів ці заяви.

«росія відновлює щоденну пропускну здатність НПЗ, оскільки сезон весняного ремонту в основному закінчився, — сказав Віктор Катона, керівник відділу аналітики нафти дослідницької компанії Kpler. – Ми побачимо, що останні ключові об’єкти, включно з Кірішами ПАТ «сургутнєфтегаз», буде запущено в роботу в перших числах липня. Тоді роботи НПЗ повністю повернуться до доремонтних обсягів».

Згідно з історичними даними, обсяги переробки нафти в росії цього року досягли максимуму в 5,78 млн б/д у перший тиждень квітня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти