У початок

росія скоротила постачання нафти в Балтійському морі

росія скоротила постачання сирої нафти до Балтійського моря до мінімуму за два місяці. Причиною цього стали шторм і пожежа на терміналі «новатеку» в порту «усть-луга», передає Bloomberg.

За інформацією агентства, з 24 грудня по 21 січня росія експортувала нафту обсягом близько 3,36 млн барелів на добу (б/д), що на 50 тис. б/д менше від передбаченого показника. Тижневий показник уперше з початку грудня скоротився на 340 тис. б/д, до 3,02 млн б/д.

Обсяг експорту, як пише Bloomberg, скоротився через погану погоду в Балтійському морі й пожежу на заводі з переробки конденсату, який розташовано поряд з терміналом відвантаження сирої нафти в усть-лузі. 21 січня навантаження палива було перервано, через що постачання однієї з партій вантажу перенесли на пізніший термін.

Агентство зазначає, що вартість експорту російської нафти за останній тиждень скоротилася з $1,52 млрд до $1,38 млрд. Середній дохід за останній місяць упав у середньому на $25 млн на тиждень.

Пожежа на терміналі «новатеку» в усть-лузі у ленінградській області сталася в ніч проти 21 січня. Роботу підприємства було припинено. У кремлі сказали, що міноборони рф й засоби ППО «вживають необхідних заходів для захисту від подібних терористичних атак». У «новатеку» причиною виникнення пожежі вважають «зовнішній вплив».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти