У початок

росія розглядає заборону експорту нафтопродуктів, щоб стабілізувати ціни

Згідно з повідомленням російських ЗМІ, росія знову відроджує можливість заборонити весь експорт сирих нафтопродуктів, щоб стабілізувати нестабільні ціни на паливо в країні.

Як альтернативу росія може підвищити мито на експорт нафтопродуктів до $250 за тонну. Це мито буде повертатися тим компаніям, які виконають квоту на постачання палива на внутрішній ринок росії.

Заборона на експорт продукції з росії — хоча й тимчасова — ще більше скоротить постачання дизельного пального в Європу. Хоча з лютого Європа заборонила імпорт нафтопродуктів російського походження, це лише змінило структуру торгівлі: росія збільшила експорт нафтопродуктів на 50% порівняно з минулим роком, починаючи з першого кварталу, збільшивши постачання в Африку.

Ця новина з’явилася навіть тоді, коли астраханський газопереробний завод «газпрому» відновив виробництво бензину після ремонтних робіт. Раніше цього тижня міністр енергетики росії ніколай шульгінов заявив, що кілька нафтопереробних заводів (НПЗ) мають бути відновлені після ремонтних робіт, а астраханський – лише один з них. Припинення робіт з технічного обслуговування НПЗ може значною мірою полегшити паливну кризу в росії й звести нанівець необхідність заборони експорту з країни.

росія розглядає заборону на експорт палива з травня, намагаючись запобігти внутрішньому дефіциту пального й стримати ціни після оголошення про скорочення вдвічі субсидій нафтопереробним підприємствам, яке почнеться цього місяця, щоб зберегти більше грошей у державній скарбниці для фінансування повномасштабної війни, яку рф розпочала в Україні.

Попри паливну кризу всередині країни, російські НПЗ збільшили темпи переробки сирої нафти в першій половині минулого місяця. Напередодні скорочення росія також заявила, що цього місяця планує скоротити експорт дизельного пального із західних портів на чверть, оскільки триває сезонне обслуговування НПЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти