У початок

Chevron відновила виробництво CПГ в Австралії

Chevron у понеділок заявила, що відновила у повному обсязі виробництво на своєму охопленому страйком заводі CПГ Wheatstone у західній Австралії. Минулого тижня технічний збій, що стався на цьому заводі, спричинив скорочення виробництва приблизно на одну третину.

У минулі вихідні працівники Chevron заводів СПГ Gorgon і Wheatstone, що забезпечують близько 5% світової пропозиції СПГ, почали проводити 24-годинні страйки, розширивши свою протестну діяльність. Протягом шести попередніх днів на цих заводах мали місце короткочасні простої і виконували лише деякі виробничі завдання.

«На тлі технічного збою виробництво CПГ скоротилося приблизно до 80% від звичайних обсягів, проте завантаження суден тривало», — заявив представник Chevron.

«Планові постачання СПГ здійснювалися за графіком. Газові потужності, які працюють на внутрішній ринок, і внутрішні постачання не торкнулися», — додав він.

Крім того, Chevron попросила Арбітражну комісію з трудових відносин, яка вступає в ролі австралійського промислового арбітра, втрутитися в суперечку з приводу оплати й умов праці з метою припинити страйки. Комісія проведе слухання з цього питання у п'ятницю.

Передбачалося, що страйки на зазначених підприємствах відбуватимуться до кінця поточного місяця, проте профспілкова коаліція Offshore Alliance у суботу попередила, що збирається офіційно повідомити Chevron про продовження страйкового періоду.

Як повідомив у понеділок на умовах анонімності інформований представник профспілки, наразі працівники планують страйкувати до середини жовтня.

З його слів, профспілка спрямувала Chevron відповідне повідомлення у неділю. Перемовини за участю посередника можуть відбутися у понеділок і вівторок, додав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти