У початок

росія постачає нафту Urals у Венесуелу, розширюючи пул покупців

Супертанкер із флагманською російською нафтою марки Urals прибув до узбережжя Венесуели, оскільки москва шукає нових покупців на тлі посилення санкцій і збоїв у Червоному морі.

Судно Ligera зараз перебуває поблизу затоки Амуай, яка пов’язана з нафтопереробним заводом (НПЗ), яким керує державна компанія PDVSA, показують дані відстеження руху суден, зібрані Bloomberg. Минулого місяця воно зібрало щонайменше 1,7 млн барелів нафти Urals за допомогою транспортування з судна на судно біля південної Греції, перш ніж відправитися до Венесуели.

Прибуття танкера знаменує першу спостережувану партію сирої нафти Urals до південноамериканської країни щонайменше за п’ять років. росія зазвичай зверталася до покупців в Азії перед лицем санкцій Заходу через повномасштабну війну кремля в Україні.

У минулому Венесуела отримувала іноземну нафту для розбавлення власної сирої нафти, полегшуючи її експорт, хоча неясно, чи це причина вантажу Ligera.

Відправлення також відбувається, коли напади Хуті на комерційні судна в Червоному морі — і атаки у відповідь на бойовиків з боку США й Великої Британії — перешкоджають традиційним торговим маршрутам. Багато суден уникають водних шляхів, щоб убезпечити свої екіпажі й вантаж, а покупці шукають запаси, які не повинні проходити через регіон.

Раніше Urals транспортували до Карибського басейну, переважно на Кубу, але цей обсяг скорочується. Лише два танкери припливли торік на Кубу порівняно з шістьма 2022 року, свідчать дані відстеження руху суден.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти