У початок

Deutsche ReGas планує запустити термінал FSRU «Мукран» до кінця зими

Оператор СПГ-терміналу Deutsche ReGas планує запустити свій завод з імпорту СПГ на базі FSRU у німецькому порту «Мукран» до кінця цієї зими.

«Як було заплановано й оголошено, енергетичний термінал Deutsche Ostsee у промисловому порту «Мукран» буде введено в експлуатацію до кінця цієї зими за умови схвалення», — повідомив LNG Prime представник Deutche ReGas.

Спочатку регазифікація відбуватиметься через збудований 2021 року на 174 тис. кубічних метрів Transgas Power, який пізніше буде доповнено збудованим 2009 року на 145 тис. кубічних метрів Neptune, сказав він.

«Використання FSRU Energos Power як транспортера СПГ є проміжним до завершення«Deutsche-Ostsee Energie-Terminal», – сказав речник.

Торіу у червні німецька фірма під керівництвом Інго Вагнера і Стефана Кнабе підписала угоду з урядом Німеччини про субфрахтування судна, переданого 2021 року Hudong-Zhonghua.

У жовтні компанія Deutsche ReGas отримала чартер Energos Power, і з того часу судно працює як перевізник СПГ.

Тим часом FSRU, яке раніше називалося Transgas Power, змінило власника, оскільки грецька Dynagas продала судно американській компанії Energos Infrastructure, що належить керуючому активами Apollo.

Дані AIS Energos Power показали в середу, що FSRU був розташований у данській Фредерісії після прибуття туди з голландського порту «Роттердам» протягом вихідних.

Цей FSRU з продуктивністю до 7,5 млрд кубометрів на рік працюватиме вздовж FSRU Neptune в Мукрані у рамках другої черги LNG-терміналу потужністю до 13,5 млрд кубометрів на рік.

Раніше Deutsche ReGas заявляла, що планує перемістити FSRU Neptune з Лубміна до порту «Мукран» пізніше цього року.

Торік у січні компанія офіційно запустила свій імпортний термінал СПГ на базі Lubmin FSRU, перший приватний термінал СПГ у Німеччині.

Для цього проєкту Deutsche ReGas зафрахтувала збудований 2009 року FSRU Neptune обсягом 145 тис. кубічних метрів у французького енергетичного гіганта TotalEnergies.

Крім двох FSRU, проєкт «Мукран» включає 50-кілометровий трубопровід Ostsee Anbindungsleitung (OAL).

Німецька Gascade побудувала цей трубопровід, який з’єднує LNG-термінал у порту «Мукран» з німецькою газотранспортною мережею в Любміні.

Gascade заявив у січні, що трубопровід було повністю з’єднано й прокладено на морському дні.

Фірма заявила, що механічне завершення будівництва газопроводу дає змогу першої подачі газу в цей трубопровід узимку 2023/24 років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти