У початок

Ринок рф заповнили контрафактні автомобільні оливи

Понад 50% представленої до продажу в росії моторної оливи – підроблені. Станом на жовтень 2023 року Спілка автосервісів росії оцінювала частку контрафакту в цій категорії автомобільних товарів у 30-50%, а на серпень 2024 року кількість підроблених моторних олив зросла до 54%.

Про це розповів керівник російського автомобільного маркетплейса Fresh алєксандр носко, передає The Moscow Times.

Як зазначається, найчастіше підробляють продукти найпопулярніших брендів, до лідерів за цим показником належать Mobil 1 і Castrol.

Повідомляється також, що послуга перевірки оливи на оригінальність дуже затребувана. Так, лише за ІІ квартал цього року порівняно з І-м зростання замовлень на цю послугу становило понад 40%, але при цьому «зелених» протоколів, які підтверджують оригінальність оливи, за нею – близько 80%.

Оливи відомих брендів, що потрапляють на російський ринок через так званий паралельний імпорт, не підроблені, але їхній склад і рецептура можуть відрізнятися від тієї оливи, яка раніше постачалася в росію, через специфіку країн.

При цьому експерти зазначають, що дефіциту олив вдалося уникнути й ситуація стабільна, проте ринок тепер поділено на три великі сегменти: російська продукція, оливи, що ввозяться по паралельному імпорту, й продукти з Китаю і так званих дружніх країн. Через це ціни перестали бути показником якості.

При цьому якість китайських олив дуже сильно відрізняється, а офіційні постачання Shell, Total, Mobil 1 і Castrol – припинено.

Раніше стало відомо, що росія зіткнулася з дефіцитом автозапчастин із Китаю, через що ремонт китайських автомобілів у деяких випадках може затягуватися на півроку.

Західні автовиробники покинули російський ринок після того, як росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Таким чином китайські автовиробники посіли значну частину російського автомобільного ринку.

Китайські бренди зайняли всі місця у п’ятірці найпопулярніших іномарок у росії за підсумками 2023 року. Після виходу західних автовиробників з рф частка китайських автомобілів у російському імпорті сягала 92%. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти