У початок

Morgan Stanley знову знизив прогноз цін на нафту

Morgan Stanley знизив свої прогнози цін на нафту марки Brent вдруге за кілька тижнів, оскільки проблеми з попитом зростають, а пропозиції залишаються великими, пише Bloomberg.

Глобальна орієнтовна ціна становитиме у середньому $75 за барель у ІV кварталі, згідно із запискою аналітиків, зокрема Мартіна Ратса. Це можна порівняти з попереднім прогнозом у $80США у період із жовтня по грудень, який було оприлюднено лише минулого місяця порівняно з попереднім прогнозом у $85. Прогнози на більшу частину наступного року також було дещо знижено.

Brent нещодавно впав до найнижчого рівня з кінця 2021 року, оскільки стійкі побоювання щодо слабкого попиту в Китаї поєдналися з сигналами про те, що економіка США може сповільнитися. Водночас обсяги видобутку залишаються достатніми, що змушує ОПЕК+ відкласти план послаблення власних обмежень на видобуток.

«Остання траєкторія цін на нафту має схожість з іншими періодами зі значним зниженням попиту», — сказав Ратс і його колеги у звіті від 9 вересня. Розкид у часі — порівняння цін уздовж ф’ючерсної кривої — вказує на прихід «рецесійного запасу», хоча було зарано робити це базовим сценарієм банку, сказали вони.

Переосмислення прогнозу Morgan Stanley знайшло відгук в інших провідних банках. Минулого місяця Goldman Sachs Group Inc. змінила свій погляд, а нещодавно Citigroup Inc. заявила, що пропозиція на ринку виглядає надлишковою, і ціни можуть становити в середньому $60 за барель 2025 року, якщо ОПЕК+ не скоротить більше.

Brent, який минулого тижня впав майже на 10%, 9 вересня торгувався близько $72 за барель, а провідний товарний трейдер Trafigura Group повідомив на галузевій конференції у Сингапурі, що найближчим часом ціна впаде до $60.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти