У початок

Ірина Галай піднялась на одну із найвищих вершин у Гімалаях (фото)

У п’ятницю, 12 квітня, перша українка, яка піднялася на Еверест, Ірина Галай підкорила Аннапурну (висота 8 091 м) — одну з найнебезпечніших гір у світі, повідомляє Сhampion.

Своє сходження Ірина присвятила Збройним силам України, які зараз ведуть боротьбу за існування, й 60 тисячам українок, які служать у ЗСУ.

«Сьогодні вранці Ірина Галай разом із непальським гідом Мінгмою піднялась на Аннапурну, яка вважається одним з найбільш небезпечних восьмитисячників у світі (рівень смертності 22% за всі роки сходжень альпіністів)», – йдеться у повідомленні.

 Це був перший похід у гори для мукачівки під час повномасштабної війни.

«Я маю з собою прапор, на ньому зображено логотип організації Arm Women Now. Я взяла цей прапор, адже Аннапурна – гора жіночого роду. Складна й серйозна, вважається найнебезпечнішою горою у світі. Вона має характер, схожий на характер української військової жінки, яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати й знищує всіх, хто наближається з поганими намірами», — зазначила Галай.

Нагадаємо, 20 травня 2016 року Ірина Галай здійснила сходження на Еверест (8 848 м.) і стала рекордсменкою України. Ірина відома на ринку пального завдяки багаторічній праці у компанії «Альянс Ойл Трейдинг».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти