У початок

рф обіцяє в четвер відновити роботу «північного потоку-1» – ЗМІ

У рф кажуть, що потоки російського газу через газопровід «північний потік-1» відновляться вчасно в четвер після завершення планового технічного обслуговування. Про це, як пише «Європейська правда», повідомили Reuters два джерела, знайомі з експортними планами.

Газопровід, на який припадає понад третину експорту російського природного газу в Європейський Союз, 11 липня було зупинено на десять днів для щорічного ремонту.

Раніше у вівторок агентство Bloomberg із посиланням на єврокомісара з питань бюджету Йоганнеса Гана повідомило, що Європейська комісія не очікує відновлення роботи трубопроводу після ремонту.

Джерела, які побажали залишитися анонімними, повідомили Reuters, що очікується, що трубопровід відновить роботу вчасно, але з меншою пропускною здатністю, приблизно 160 млн куб. м на день.

«Вони («газпром») повернуться до рівнів, які були до 11 липня», — повідомило одне з джерел про обсяги газу, які очікуються через «північний потік-1» із четверга.

Напередодні стало відомо, що «газпром» оголосив про форс-мажор щодо постачання газу в Європу щонайменше одному великому споживачеві.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти