У початок

Reuters повідомив про «надшвидкий» ремонт російських НПЗ після атак БпЛА

росія змогла дуже швидко відновити роботу своїх нафтопереробних заводів (НПЗ), які зазнали атак українських безпілотників, скоротивши потужності, що простоюють, приблизно до 10% з майже 14% наприкінці березня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні підрахунки.

За оцінками агентства, загальні російські потужності з первинного перероблення нафти, що простоюють через атаки дронів, скоротилися до 90,5 тис. тонн на добу (660 тис. барелів на добу) з приблизно 123,8 тис. тонн на добу, або 907 тис. б/д, раніше.

Загалом сукупні потужності первинного перероблення нафти в росії, відключені через різні простої й профілактичні роботи, очікуються на рівні 4,4 млн тонн у квітні порівняно з 4,1 млн тонн у березні. Як зазначає Reuters, росія адаптувалася до санкцій і тепер може швидко ремонтувати свої НПЗ навіть без західних технологій.

Як повідомляв enkorr раніше, у ніч на 15 березня безпілотники атакували російський НПЗ «пєрвий завод» у калузькій області. Обладнання заводу зазнало пошкоджень, спалахнула пожежа.

13 березня новошахтінський НПЗ у ростовській області росії призупиняв роботу після атаки дронів. Це найбільший постачальник нафтопродуктів на півдні росії і єдиний НПЗ у ростовській області. Його повна потужність – 5,6 млн тонн.

Того ж дня безпілотники атакували рязанський НПЗ «роснєфті», внаслідок чого пошкоджень зазнали дві установки первинної переробки нафти. На них припадає 70% потужності заводу, проте ступінь пошкоджень власник заводу приховує.

У ніч на 12 березня безпілотники атакували НПЗ компанії «лукойл» у ніжегородській області, він також призупинив роботу. Внаслідок удару виведено з ладу найбільшу установку з переробки нафти, яка забезпечували 53% переробки на НПЗ.

Видання The Washington Post із посиланням на джерело писало, що США не підтримують Україну в атаках на НПЗ через прискорення підвищення світових цін на нафту. За даними газети, у лютому віцепрезидент США Камала Харріс у конфіденційній розмові з президентом України Володимиром Зеленським попросила його утриматися від таких атак, проте той «відмахнувся від цієї рекомендації».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти