У початок

Repsol з 2025 року постачатиме СПГ у Велику Британію

Британська енергетична компанія Centrica підписала угоду з іспанською Repsol про закупівлю в останньої зрідженого природного газу (СПГ), повідомляє LNG Prime.

Згідно із заявою, за угодою Centrica придбає 1 млн тонн СПГ із 2025-го по 2027 рік.

Очікують, що всі ці вантажі будуть доставлені на імпортний термінал Grain LNG компанії National Grid у графстві Кент.

Компанія має права на пропускну здатність британського СПГ-терміналу Grain, який нещодавно оголосив про укладення нових угод з американським експортером СПГ Venture Global LNG й алжирською Sonatrach.

Centrica заявила, що нова угода знаменує собою додатковий крок фірми для створення «подальшої стійкості енергетичної безпеки Великобританії».

Це слідує за 15-річною угодою про СПГ на $8 млрд із Delfin Midstream, американським розробником плавучого експортного проєкту СПГ у Мексиканській затоці, у липні 2023 року.

Крім того, ця угода йде за трирічною угодою про постачання з норвезькою компанією Equinor, яка обігріватиме будинки Великобританії до 2024 року, а також повторним відкриттям і розширенням газосховища Rough у жовтні 2022 і червні 2023 років відповідно.

За даними Centrica, Rough зараз забезпечує половину загальної потужності газових сховищ Великобританії з потенціалом зберігання понад 50 млрд куб. футів газу, чого достатньо для опалення майже 10% будинків Великобританії протягом зими.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти