У початок

Країни G7 хочуть змусити рф транспортувати нафту західними танкерами

Країни G7 мають намір зменшити здатність росії використовувати тіньовий флот для обходу цінових обмежень на нафту. Про це повідомила керівник відділу в управлінні із здійснення фінансових санкцій Великобританії (OFSI) Ольга Димитреску, передає Bloomberg.

За словами Димитреску, заходи мають змусити росію повернутися до західних послуг із транспортування нафти з урахуванням стелі цін.

«Ми ускладнимо росії використання її тіньового флоту, що, у свою чергу, призведе до повернення більшого обсягу до флоту G7, де постачальники послуг дотримуються обмежень», − сказала пані Димитреску. За її словами, у другому кварталі 2024 року очікується вжиття заходів, які ускладнять обхід обмежень цін на російську нафту.

Європейський Союз уже запровадив обмеження на продаж старих танкерів невідомим покупцям, що ускладнює поповнення російського тіньового флоту. Наразі країни розробляють заборони, які змусять росію використовувати для транспортування своєї нафти флот і послуги країн G7.

Нагадаємо, у грудні 2022 року країни G7, Євросоюз і Австралія погодили ціновий поріг − відповідно, міжнародні компанії можуть транспортувати або страхувати російську нафту лише за ціною, нижчою від $60 за барель. З 5 лютого 2023 року також діє стеля цін на нафтопродукти з росії на рівні $100 і $45 за барель, залежно від категорії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти