У початок

Уряд Німеччини готується до можливої націоналізації активів «роснєфті»

Уряд Німеччини готується до можливої націоналізації «роснєфті», включаючи її частку в нафтопереробному заводі в Шведті, повідомили Reuters два джерела в уряді.

У вересні 2022 року після повномасштабного вторгнення росії в Україну Берлін передав під опіку німецькі активи «роснефти», включаючи її 54,17% акцій берлінського нафтопереробного заводу Schwedt.

Відтоді він двічі подовжував опіку, востаннє у вересні 2023 року, і має прийняти нове рішення в березні, коли закінчується поточна опіка.

Міністерство економіки готується до можливої націоналізації, а російську групу «роснефть» запросили на слухання з цього приводу, повідомили джерела, зазначивши, що рішення про те, чи продовжувати цей крок, не прийнято.

Федеральний уряд місяцями сподівався, що «роснефть» продасть свою частку в Schwedt, щоб забезпечити майбутнє четвертого за величиною в Німеччині НПЗ.

Міністерство економіки Німеччини, яке контролює опіку через мережевий регулятор Німеччини, не прокоментувало цей процес.

«Ми на правильному шляху щодо Шведта і продовжуватимемо вживати всіх необхідних заходів для збереження робочих місць і забезпечення поставок у східній Німеччині», − сказав Міхаель Кельнер, чиновник Міністерства економіки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти