У початок

Reliance і BP починають пусконалагоджувальні роботи на газовому родовищі в Індії

Індійська Reliance Industries і британська BP почали введення в експлуатацію флагманського глибоководного активу в басейні Крішна-Годаварі біля східного узбережжя Індії, повідомляє Upstream Online.

Згідно з останніми квартальними результатами, компанія Reliance почала тестування плавучого судна для виробництва, зберігання та розвантаження та інших підводних конструкцій на газовому родовищі MJ у блоці KG-D6.

«Як важлива частина випробувань, одна свердловина була відкрита для проходження газу через інтегровану систему видобутку», — йдеться в повідомленні.

Reliance зазначає, що додатковий видобуток газу з родовища MJ разом із поточним видобутком на родовищах R Cluster і Satellite Cluster, ймовірно, збільшить загальний видобуток газу з KG-D6 до 30 мільйонів кубічних метрів на день у поточному фінансовому році з 1 квітня до 31 березня 2024 року.

Reliance повідомила, що «кампанія заповнення нижньої та верхньої частини» свердловин MJ просувається за планом.

Чотири свердловини були завершені, причому «балансові свердловини» планується завершити до третього кварталу 2023-2024 фінансового року, додає він.

Максимальна ціна на газ, що видобувається з KG-D6, була переглянута до 12,12 доларів США за мільйон британських теплових одиниць на першу половину фінансового року, йдеться у повідомленні.

Оператор раніше повідомив, що Ruby FPSO прибув на родовище MJ минулого року.

Reliance і BP раніше сподівалися ввести в експлуатацію родовище MJ до кінця минулого року, але було відкладено на кілька місяців через аварію з FPSO і погану погоду.

Родовище MJ є одним із трьох проектів, на які Reliance і BP планують збільшити видобуток газу з блоку KG-D6 вартістю 5 мільярдів доларів США, а схеми R-Cluster і Satellite Cluster вже запущені.

Розташоване на глибині від 600 до 1200 метрів родовище MJ включає сім видобувних свердловин, які будуть з’єднані з Ruby FPSO через пару підводних бурових центрів.

Поклади MJ лежать приблизно на 2000 метрів нижче продуктивних газових родовищ D1-D3, і очікується, що розробка буде третьою за величиною в блоці.

Reliance володіє 66,67% операційної частки в KG-D6, а ВР – решту 33,33%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти