У початок

Індійського перевізника нафти з рф позбавили страхування за порушення санкцій – ЗМІ

Компанія Gatik з офісом у індійському Мумбаї, яка оперує флотом нафтових танкерів і активно транспортує російську нафту, через порушення антиросійських санкцій втратила стандартну страховку для своїх суден від Американського перестрахувального клубу, який входить до Міжнародної групи клубів взаємного страхування (P&I Clubs).

За даними Bloomberg, повідомляє «Бізнес.Цензор», компанію позбавили страхування через порушення встановленого країнами «Великої сімки» обмеження ціни на нафту з росії.

Співрозмовник агентства пояснив, що страхове покриття захищало танкери перевізника від ризиків, зокрема при зіткненнях і розливах нафти. Наявність такого страхування вимагається при заході суден у порти й при проході через протоки.

В Американському перестрахувальному клубі підтвердили, що анулювали страховку, не вказавши причини.

За даними джерел агентства, це пов'язано з наміром Gatik перевозити російську нафту вище за встановлену G7 граничну ціну на рівні $60 за барель.

Bloomberg зауважує, що Gatik – одна з багатьох танкерних компаній, «що виникли нізвідки, коли Захід торік почав посилювати санкції проти москви». Вона не має сайту, номера телефону й інших контактних даних, знайти її за адресою реєстрації також не вдалося.

Вона почала нарощувати свій флот із літа 2022 року, під її управлінням перебуває 48 танкерів (згідно з базою морських даних Equasis, аналітичної компанії Vortexa і компанії VesselsValue, яка відстежує факти купівлі-продажу суден). Кожен із них хоча б раз торік завантажував російську нафту чи нафтопродукти. Американський клуб страхував 34 судна.

За даними суднового брокера Clarkson Research Services, Gatik – один із десяти найбільших власників середніх за розмірами танкерів Aframax (завантажують близько 700 тис. барелів).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти