У початок

Рекордна кількість супертанкерів, що пливуть до берегів США, збільшується

Згідно з даними Bloomberg, протягом наступних трьох місяців у порти США прибуде 51 нафтовий танкер. Це найбільший показник принаймні за шість років й на три вищий від рекорду попереднього тижня. Близько 80% суден порожні, що свідчить про те, що вони мають намір забрати вантажі в США.

Зростання кількості кораблів в американському напрямку сталося після того, як цього року експорт сирої нафти зі США зріс до рекорду. Відповідно до щотижневих даних Управління енергетичної інформації, закордонні постачання становили в середньому 4,1 млн барелів на день 9б/д) порівняно з 3,5 млн 2022 року. Це допомогло компенсувати деякі втрати постачань, спричинені обмеженням видобутку Організацією країн-експортерів нафти та її союзниками.

Прибуток гігантських танкерів, здатних перевозити 2 млн барелів сирої нафти, підскочив минулого місяця частково через підвищення попиту на постачання з Мексиканської затоки США. Згідно з даними Baltic Exchange у Лондоні, вони піднялися вище за $30 тис. на день, найвищого показника з червня.

Раніше цього тижня лондонський судновий брокер EA Gibson заявив, що перенасичення суден також включає судна, які прямують у регіон на спекулятивній основі, без будь-яких бронювань вантажу. Зі слів Світлани Лобачової, головного аналітика фірми, більший зимовий попит може означати вищі прибутки для цих танкерів, коли вони досягнуть США.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти