У початок

Рекетні удари по нафтобазі KLO заподіяли збитків довкіллю на 930 млн грн (фото)

Унаслідок бомбардування однієї з нафтобаз Київщини, яка зазнала авіаударів ворога двічі, довкіллю заподіяно збитків на 930 млн грн. Про це йдеться у повідомленні Державної екологічної інспекції (ДЕІ) Столичного округу, оприлюдненому на її сторінці в мережі Facebook.

Як зазначено у повідомленні, нафтобаза в селі Крячках Фастівського району Київської області зазнала бомбардувань двічі: у лютому й березні місяці. Внаслідок авіаційного удару крилатими ракетам знищено 10 резервуарів з нафтопродуктами і більшу частину трубопроводів. Після першого обстрілу, який відбувся 27-го лютого, пожежа на нафтобазі тривала цілий тиждень.

«У результаті горіння в атмосферне повітря Київщини потрапила 41 тисяча 830 тонн забруднюючих речовин, зокрема

  • 41 тисяча 694 тони діоксиду вуглецю,
  • 76 тонн оксиду вуглецю,
  • 17 тонн діоксиду азоту,
  • 6 тонн оксиду цинку, – повідомляють у ДЕІ Столичного округу, зазначаючи, що загальна сума збитків, заподіяних у результаті потрапляння небезпечних речовин в атмосферне повітря складає 888 мільйонів 383 тисячі гривень».

Окрім того, кажуть у ДЕІ, під час огляду екоінспекторами згорілої нафтобази виявлено, що «пошкодження трубопроводу призвело до забруднення земельних ресурсів небезпечними речовинами».

Наразі «забруднення нафтопродуктами у 17 разів (!) перевищує гранично-допустимі концентрації, а загальна площа забруднених земель становить майже 9 тис. квадратних метрів», – йдеться у повідомленні.  

Фахівці ДЕІ, які обраховують не тільки шкоду, завдану атмосферному повітрю, а й ґрунтам, уперше назвали результат таких підрахунків щодо забруднення ґрунтів. За їх даними, обсяг шкоди, заподіяної ґрунтам унаслідок бомбардування військами російської федерації нафтобази в Крячках, становить 41 млн 981 тис. грн.

Усі матеріали в цій справі уже спрямовано у Спеціалізовану екологічну прокуратуру Офісу генерального прокурора. 

Як писав enkorr, Державна екологічна інспекція (ДЕІ) порахувала суму збитків, заподіяних атмосферному повітрю внаслідок горіння трьох АЗК «Авантаж-7» на Чернігівщині й газозаправного пункту ТОВ «Газ- ресурс». Йдеться про 590 тис. грн і 50 тис. грн відповідно.

Раніше повідомлялося, що фахівці ДЕІ порахували збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок пожежі, спричиненої бомбардуванням нафтобази російськими ракетами 28 лютого в одному з райцентрів Сумської області, оцінивши їх майже в 500 тисяч гривень

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти