У початок

Реалізація пального в мережі АMIC скоротилася втричі

Реалізація пального в мережі АMIC скоротилася втричі порівняно з довоєнним періодом. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор «Amic Україна» Аудрис Стропус, передає кореспондент enkorr.

«Споживання пального скоротилося до 35% порівняно зі 100% у довоєнний час», — повідомим він, зазначивши, що до війни мережа «Amic Україна» охоплювала 7% ринку пального в Україні.

Він також розповів, що внаслідок бойових дій мережа втратила біля 30 АЗС. «Більшу частину запасів палива спалили, 20 АЗС перебувають на окупованимх територіях, ще 10 станцій знищено повністю», – розповів Стропус.

Окрім того, з його слів, під Бородянкою російські війська знищили нафтобазу Amic.

Суму завданої шкоди від дій рф із початку війни Стропус оцінює у $20 млн.

Як повідомляв enkorr, 18 серпня 2022 р. Бюро економічної безпеки України (БЕБ) оприлюднило інформацію про арешт нерухомого майна «однієї з найбільших мереж АЗС». Згідно з інформацією Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно, об'єктом  розслідування стала «АМІК Україна». Підставою для рішення про арешт стало нібито ухилення компанією від сплати податків протягом 2015-2022 років, а також її зв’язки з країною-агресором.

Однак «Амік Україна» вважає звинувачення безпідставними й необґрунтованими, а в діях Бюро економічної безпеки України (БЕБ) вбачає ознаки навмисного протизаконного тиску на іноземного інвестора.

Нагадаємо, 2014 року «лукойл» продав свою мережу АЗС і нафтобаз австрійській фірмі AMIC Energy.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти