У початок

QatarEnergy планує подальше збільшення виробництва СПГ

Державний СПГ-гігант QatarEnergy повідомив, що буде нарощувати виробництво скрапленого природного газу з Північного родовища.

Про це заявив міністр енергетики Катару та виконавчий директор QatarEnergy Саад Шеріда Аль-Каабі під час прес-конференції, що відбулася в штаб-квартирі QatarEnergy в Досі, повідомляє LNG Prime

Новий проєкт під назвою North Field West project додасть 16 млн тонн СПГ до загального розширення Північного родовища — до 142 млн тонн на рік до кінця 2030 року.

Аль-Каабі сказав, що широке оціночне буріння й випробування підтвердили, що продуктивні пласти гігантського катарського родовища North Field простягаються на захід, що дозволяє розвивати новий проєкт виробництва СПГ у Рас-Лаффані.

Зі слів Аль-Каабі, це означає збільшення майже на 85% порівняно з поточним рівнем виробництва.

Аль-Каабі сказав, що QatarEnergy зосередила свої зусилля й увагу на визначенні того, як далеко на захід простягаються продуктивні шари Північного родовища, щоб оцінити потенціал видобутку в цих районах.

«Ми продовжили геологічні та інженерні дослідження і пробурили низку оціночних свердловин у цьому районі. Я радий сьогодні оголосити, що ці великі зусилля підтвердили за допомогою технічних випробувань оціночних свердловин розширення продуктивних пластів Північного родовища далі на захід, що означає можливість видобувати значні додаткові обсяги газу з цього нового сектора», — сказав Аль-Каабі

Аль-Каабі також оголосив про наявність «величезних» додаткових обсягів газу в Північному родовищі, оцінених у 240 трлн кубічних футів, що збільшує запаси газу Катару з 1 760 до понад 2 000 трлн кубічних футів, а запаси конденсату — з 70 до понад 80 млрд барелів, крім великої кількості скрапленого нафтового газу, етану й гелію.

«Це дуже важливі результати великих масштабів, які виведуть газову промисловість Катару на нові горизонти, оскільки вони дозволять нам розпочати розробку нового проєкту СПГ із західного сектора Північного родовища з виробничою потужністю близько 16 млн тонн на рік», — сказав він.

Він додав, що QatarEnergy негайно розпочне основні інженерні роботи, необхідні для забезпечення досягнення запланованого прогресу відповідно до затвердженого графіка цього нового проєкту.

Зараз QatarEnergy будує проєкти розширення North Field East і North Field South.

Гігант LNG офіційно розпочав будівництво свого проєкту розширення North Field у гігантському комплексі Ras Laffan у жовтні минулого року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти