У початок

Протести призвели до закриття нафтового родовища Шарара в Лівії

Місцеві протести змусили повністю припинити видобуток на родовищі Шарара в Лівії, яке може виробляти до 300 тис. барелів на день (б/д), повідомили Reuters джерела на ринку.

На відео, яке поширюється в інтернеті, показано кілька місцевих протестувальників з регіону Феццан на півдні Лівії, які оголосили про закриття родовища Шарара, доки їхні вимоги не буде виконано.

Національна нафтова компанія Лівії (NOC) не відразу відповіла на запит про коментар.

Інженер раніше повідомив Reuters про часткове скорочення видобутку й сказав, що протестувальники стоять перед воротами родовища.

Один із учасників протесту повідомив Reuters по телефону, що регіон «потребує розвитку проєктів і послуг, таких як нафтопереробний завод (НПЗ) для постачання палива, асфальтовані дороги, клініка і забезпечення робочими місцями для молоді».

Родовище Шарара, одне з найбільших у Лівії, було частою мішенню для місцевих і більш широких політичних протестів.

Родовище розташоване в басейні Мурзук на південному сході Лівії. Ним управляє державна нафтова компанія NOC через компанію Acacus, іспанська Repsol, французька Total, австрійська OMV і норвезька Equinor.

У липні видобуток на родовищах Sharara, Elfeel і 108 було зупинено протестувальниками через викрадення колишнього міністра фінансів.

Видобуток нафти в Лівії неодноразово припинявся протягом десятиліття хаосу після повстання проти Муаммара Каддафі за підтримки НАТО 2011 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти