У початок

Morgan Stanley знижує прогнози цін на нафту на цей рік

Ринок нафти починає рік із тривожного повідомлення з Уолл-стріт, пише Bloomberg. Morgan Stanley знизив прогнози для цін на нафту марки Brent цього року приблизно на 9%, до приблизно $77 за барель, що передбачає дуже малий потенціал зростання порівняно з поточними рівнями. У Європі UBS Group AG також знизила свій прогноз через кілька тижнів після того, як те саме зробила Goldman Sachs Group Inc.

Аналітики очікують, що стрімкого зростання постачань з-поза меж картелю ОПЕК, очолюваних американськими сланцевими бурильниками, буде достатньо, щоб задовольнити зростання глобального попиту на нафту, який цього року помітно сповільниться, оскільки відновлення після пандемії втрачає силу. У четвер ф’ючерси на Brent торгувалися близько $79 за барель і щойно завершили перше річне падіння з 2020 року.

«Зазираючи наперед, ми очікуємо відносно хиткого балансу 2024 року, — сказав у звіті Мартійн Ратс, глобальний нафтовий стратег Morgan Stanley. — Незважаючи на низькі інвестиції у виробничі потужності в останні роки, зростання пропозиції поза ОПЕК проте має залишатися високим».

Серед п'яти великих банків Уолл-стріт лише Bank of America Corp. зараз очікує значних прибутків на цей рік, прогнозуючи в середньому $90 за барель. Citigroup Inc. залишається найбільш ведмежим, прогнозуючи середню ціну близько $75 за барель. Середнє значення з п’яти річних прогнозів становить приблизно $81. 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти