У початок

Продажі СПГ BP зростуть до понад 25 млн тонн на рік до 2025 року

За словами генерального директора Мюррея Окінклосса, британський енергетичний гігант BP очікує, що його портфель поставок СПГ збільшиться до понад 25 млн тонн на рік до 2025 року, перевищивши попередню ціль. Про це повідомляє LNG Prime.

Раніше BP поставила ціль у 25 млн тонн СПГ до 2025 року.

Під час звіту про фінансові результати компанії за четвертий квартал у вівторок Окінклосс заявив, що портфель поставок СПГ BP зріс більш ніж на 20% до приблизно 23 млн тонн на рік 2023-го, головним чином завдяки проєкту Eni Coral FLNG у Мозамбіку і терміналу СПГ у Фріпорті в Техасі.

Торік ВР також відправила перший вантаж СПГ, виробленого новою третьою ланкою зрідження на заводі СПГ у Тангуху в Індонезії.

Auchincloss також зазначив, що BP, Shell і Тринідад і Тобаго завершили угоду з реструктуризації Atlantic LNG, «забезпечивши наступну хвилю проєктів у Тринідаді і забезпечивши довгостроковий відбір СПГ».

ВР також підписала нові угоди про поставку з Oman LNG і Woodfibre LNG.

Відповідаючи на запитання щодо будівництва BP СПГ, Окінклосс сказав, що компанія очікує отримати додаткові обсяги від Venture Global LNG, Tortue FLNG і Beach Energy.

Очікується, що проєкт BP Greater Tortue Ahmeyim на шельфі Мавританії і Сенегалу розпочне виробництво СПГ пізніше цього року, у той час як BP має довгостроковий контракт із американським виробником СПГ Venture Global щодо обсягів виробництва останнього на заводі Calcasieu Pass.

Однак Venture Global ще не оголосила про комерційну діяльність на об’єкті, а BP, Shell і інші сперечаються з виробником про початок комерційної діяльності.

«Що стосується самої Venture Global, то вона продовжує комерційний спір. Я не збираюся вдаватися в якісь подробиці, скажу лише, що ми будемо суворо відстоювати наші права», − заявив Окінклосс.

Крім того, Auchincloss також повідомив, що мета BP щодо 28 млн тонн СПГ до 2030 року «вже підкріплена кількома контрактами, які ми уклали в Омані і Канаді в Woodfibre».

«Ви вже можете бачити тих, хто входить до портфоліо. Тож у вас є більший портфель СПГ, яким можна скористатися», − сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти