У початок

Призупинення санкцій США на нафту Венесуели призвело до перебоїв закупівель з боку Китаю

Призупинення на півроку санкцій США проти венесуельської нафти призвело до перебоїв у закупівлях з боку незалежних китайських нафтопереробних заводів (НПЗ) на тлі значних розбіжностей у цінах пропозиції. Про це пише Reuters.

Закупівлі Китаю також сповільнилися на тлі низького сезонного попиту на асфальт — ключовий продукт, який виготовляють з важкої венесуельської нафти. На незалежні заводи у Китаї припадає п'ята частина закупівель нафти й понад половину виробництва асфальту. Як на сировину вони в основному покладаються на нафту, яка підпадає під санкції, з Венесуели, а також з Ірану й росії.

Зазначається, що після зняття санкцій, що відбулося в середині жовтня, «діапазон знижок став непередбачуваним», на тлі чого ринок перебуває «у сум'ятті».

«Попит Китаю на важку нафту може відновитися до березня, коли в теплішу погоду відновиться будівництво. Незалежні нафтопереробні підприємства можуть бути змушені перейти на дорожчу важчу нафту місцевого виробництва або з Ірану, Іраку чи Канади, якщо венесуельська нафта залишиться дорогою», — йдеться у публікації.

Незважаючи на невелике збільшення видобутку у Венесуелі, експорт у Китай цього року впав приблизно на 9% — до 435 тис. барелів на день порівняно з роком раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти