У початок

«Приват» побудує новий автоналив на Чорноморській перевалці

Також є російською мовою

ПрАТ «Чорноморський паливний термінал», яке входить до групи «Приват», повідомило про плани будівництва нового автоналиву на Чорноморській перевалці. Про це свідчить заявка компанії в Реєстрі оцінювання впливу на навколишнє середовище.

Згідно із заявкою, планується будівництво одиночного пункту наливу і зливу автомобільних цистерн у трубопровід паливного терміналу за адресою вул. Північна, б. 2, м. Чорноморськ, Одеська область.

«Планується будівництво одного острова наливу в трубопровід на два автомобілі. Процес здійснюватиметься двома насосами потужністю 150 куб. м/год», – йдеться в документі.

Основні види сировини, послуги з перевалки якої може надавати новий пункт наливу, – дизельне пальне, бензин, авіагас, метанол, рафінат, бензол і КАС.

Зберігання палива передбачається в існуючому парку резервуарів.

Після запуску нового автоналиву, згідно з інформацією, вказаною в заявці ПрАТ, продуктивність Чорноморського терміналу складе 3,71 млн. т на рік.

За даними «Консалтингової групи А-95», у січні-серпні 2020 р. через чорноморський комплекс було перевалено 4,55 тис. т нафтопродуктів.

Як повідомляв enkorr, у грудні 2017 р. «Чорноморський паливний термінал» передав майно перевалочного комплексу вартістю 618,5 млн. грн. своїй дочірній компанії «Оптім Трейд», яку було засновано 29 червня 2017 р.. Відтоді ПрАТ орендує комплекс у своєї же «доньки».

Довідка enkorr

ПрАТ «Чорноморський паливний термінал» розташоване в Чорноморському морському торговому порту і надає послуги з перевалки та зберігання нафтопродуктів. Воно включає в себе 14 резервуарів загальною ємністю 77 000 куб. м, з них шість резервуарів для зберігання мазуту і вакуумного газойля, а 8 резервуарів – для світлих нафтопродуктів.

Залізнична естакада забезпечує одночасний злив/налив 30 чотиривісних цистерн. На терміналі один морський причал палового типу завдовжки 290 м і завглибшки біля причалу 12 м. Його оснащено двома вантажними стендерами діаметром 250 мм, з пропускною здатністю 1500 куб. м на годину.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти