У початок

«Приват» націлився на корпоративний сектор

Компанія «Армерія Ойл» стала ще одним продавцем пального за талонами і скретч-картами мереж АЗС групи «Приват». Про це свідчать дані системи електронних торгів «Прозорро».

Зокрема у жовтні компанія прийшла на закупівлю пального ПАТ «Вінницяобленерго» зі скретч-картками бренду «Авіас». Згідно з тендерною документацією, за цими картами можна отримувати цілодобово пальне на станціях компанії і її партнерів.

«Армерія Ойл» проводить торговельну діяльність на всій території України й надає можливість цілодобової заправки автотранспортних засобів на власних АЗС ТОВ «Армерія Ойл» і партнерів (1 536 АЗС), серед яких 45 АЗС у Вінницькій області», — сказано у тендерній документації.

Разом із цим у тендерних документах зазначається, що «Армерія Ойл» є емітентом паливних скретч-карток «Авіас».

Як свідчать дані держреєстрів, ліцензію на оптову торгівлю пальним «Армерія Ойл» отримала лише у вересні цього року, хоча її було зареєстровано ще у грудні 2021 року в Житомирі. Її директором вказано Сергія Ковальчука. Станом на кінець 2022 року компанія нараховувала лише двох працівників, за даними Opendatabot.

Згідно з результатами тендеру «Вінницяобленерго» компанія виграла два лоти на постачання 630 тис. л бензину А-95 і 360 тис. л дизпального. Ще у двох перемогло ПП «Окко-Сервіс» (480 тис. л бензину і 280 тис. л ДП).

Загалом майже за два тижні роботи «Армерія Ойл» перемогла на 38 тендерах і постачила пального на 1,8 млн грн. Характерно, що окремі тендери були на мізерні обсяги, наприклад, 100 л, але компанія брала у них участь.

При цьому слід зауважити, що офіційним продавцем мережі «Привату» корпоративному сегменту є компанія «Інтекс Інвест». Саме її вказано у проєкті договору на придбання пального юридичними особами, який опубліковано на сайті мережі «Авіас».

Ця ж компанія є активним учасником тендерів на закупівлю пального для державних органів. За даними Opendatabot, у 2022-2023 рр. вона виграла 14 827 тендерів на суму більше 3,1 млрд грн. Її попередницю — відому «Лівайн Торг» було позбавлено свідоцтва ПДВ-платника у травні цього року через ненадання декларацій.

Нагадаємо, до передачі «Укрнафти» під контроль держави у листопаді 2022 року саме «Лівайн Торг» займалась реалізацією її талонів і карток на пальне. Перший договір про таку співпрацю було підписано ще наприкінці 2017 року. Тоді «Лівайн Торг» не лише отримав право отоварювати свої талони «Авіас» через усі станції «Укрнафти», а й повністю контролювати корпоративний продаж пального через мережу напівдержавної компанії.

Саме картками «Авіасу», які були емітовані ТОВ «Альянс Еволюшин», група «Приват» погасила частину заборгованності перед «Укрнафтою» обсягом 126 млн л ринковою вартістю 3,42 млрд грн. Але, як заявив новий менеджмент «Укрнафти», емітент заблокував ці картки після націоналізації.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти