У початок

ДТЕК до кінця місяця планує пробурити першу в своїй історії нафтову свердловину

Енергохолдинг ДТЕК планує стати гравцем на нафтовому ринку України й розпочинає видобуток нафти в Полтавській області, повідомив його генеральний директор Максим Тимченко на прес-конференції в середу.

«Першу нафтову свердловину буде пробурено до кінця цього місяця на Полтавщині. Це нове для нас. Перший раз, коли наша компанія починає добувати нафту. Відповідно, вся інфраструктура для цього створюється, щоб ми стали гравцем на нафтовому ринку», – сказав Тимченко.

При цьому він додав, що у планах компанії зайнятися нафтопереробкою.

Водночас він зазначив, що обсяги придбаного компанією два роки тому на аукціоні родовища невеликі, щоб будувати свою власну переробку, проте вона будує плани з розширення потужностей, зокрема купівлі родовищ на заході України.

«Коли вирішимо це питання, перейдемо до питання інвестицій у переробку», – зазначив голова ДТЕК.

Разом із тим, з його слів, компанія хоче задіяти новітні технології у переробці, тому, швидше за все, не розглядатиме можливості купівлі вже існуючих нафтопереробних заводів (НПЗ).

Докладніше він пообіцяв розповісти про новий напрям діяльності компанії на початку наступного року.

Загалом, за даними Тимченка, ДТЕК інвестувала 2023 року понад 20 млрд грн у всі напрями бізнесу – як у відновлення, так і в розвиток.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти